wtorek, 12 lutego 2019

tarta jaglana z jabłkami

Kiedy masz zaproszenie na kawę do koleżanki i chcecie zjeść coś dobrego i zdrowego....

Składniki:
3/4 szklanki kaszy jaglanej
3 łyżki oleju kokosowego
1/4 szklanki ksylitolu lub cukru trzcinowego
banan (jeśli nie możesz dodaj otartą skórkę z cytryny)

2 twarde jabłka grójeckie lub szara reneta
cynamon

1. Kaszę jaglaną wypłucz kilka razy. Ugotuj w proporcji 1:2 (porcja kaszy, dwie porcje wody).
2. Ciepłą kaszę zmiksuj razem z bananem, olejem i cukrem.
3. Masę wyłóż na blaszkę.
4. Jabłka umyj i pokrój w cienkie plasterki, ułóż na cieście. Posyp cynamonem i odrobiną cukru.
5. Piecz 25 minut w 180 stopniach. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Wasze komentarze :)