piątek, 22 maja 2020

sałatka z komosą i awokado

Uwielbiam tę sałatkę, spróbuj i sprawdź jaka jest smaczna. W miseczce samo zdrowie. Podaję składniki na dwie porcje. Doskonała na kolację. Często słyszę, że ktoś rezygnuje z przepisu, bo brakuje mu jakiegoś składnika. Nie rób tego. Zachęcam do eksperymentów. Nie masz komosy zrób z inną kaszą np. jaglaną, jęczmienną.

Składniki:
120 g komosy ryżowej (kolor nie ma znaczenia) - ugotować według przepisu na opakowaniu
szklanka pomidorków koktajlowych
pół awokado
dwa ogórki gruntowe
2 łyżki ziaren słonecznika podprażonych na suchej patelni
plaster sera feta 
posiekana zielenina - do wyboru; bazylia, lubczyk, pietruszka, szczypior

 Dresing: 
2 łyżki oliwy z oliwek 
2 łyżki soku z cytryny
sól, pieprz
możesz dodać szczyptę ulubionych suszonych ziół 

1. Ogórka i awokado należy obrać i pokroić w kostkę.
2. Wszystkie składniki wymieszać i posypać pokruszonym serem feta. 
3. Dopraw do smaku. 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Wasze komentarze :)