Delikatny i bardzo puszysty omelet z owocami. Propozycja na deser, a może na śniadanie?
Składniki na 3 szt.
3 wiejskie jajka
łyżka mąki pszennej
budyń o smaku biszkoptowym Dr Oetkera
3 łyżki cukru (u mnie ksylitol)
50 g serka mascarpone
100 g śmietany kremówki
owoce sezonowe lub z puszki
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Blaszkę wyłożyć pergaminem i odrysować na nim od deserowego talerzyka kółka.
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli i 3 łyżkami cukru. Dodawać po jednym żółtku ciągle ubijając. Następnie wsypać budyń, mąkę i delikatnie wymieszać. Masę wyłożyć na blachę i uformować trzy placki biszkoptowe (w odrysowanych kółkach). Piec około 7 minut.
Serek i śmietanę ubić na puszystą masę. Uważać, żeby nie zrobić masła ;)
Upieczone biszkopty delikatnie zdjąć z papieru, połowę omletu posmarować serkiem, wyłożyć owoce i złożyć na pół.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Wasze komentarze :)