środa, 31 sierpnia 2016

ogórkowo-łososiowe łódeczki

Przekąska dziecinnie łatwa w przygotowaniu. Można ją zabrać na drugie śniadanie do pracy albo podać na przyjęciu. Ładnie wygląda, dobrze smakuje, jest zdrowa. Trzeba czegoś jeszcze?



Ilość składników zależy od Waszego zapotrzebowania na to danie.

4 ogórki
6 liści sałaty
20 dag łososia wędzonego na ciepło
2 łyżki posiekanych kaparów
kilka gałązek koperku

Liście sałaty umyć, osuszyć i ułożyć na talerzu. Dobrze jeśli będą niewielkie, tak by każdą łódeczkę położyć na jednym liściu. Ogórki obrać ze skórki i przekroić wzdłuż. Łosia podzielić na mniejsze kawałki, ułożyć na ogórku, posypać kaparami i posiekanym koperkiem. Zajadać z apetytem biorąc każdy kawałek razem z liściem sałaty.

2 komentarze:

  1. Smakują równie dobrze :) Robiąc je na spotkanie ze znajomymi można wydrążyć gniazda nasienne i dać więcej łososia.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za Wasze komentarze :)