poniedziałek, 29 sierpnia 2016

czekoladki czteroskładnikowe


Nic tak nie cieszy jak zjedzenie bez wyrzutów sumienia czekolady zrobionej własnoręcznie. Przepisem podzieliła się autorka bloga szybkaprzemiana.pl Warto wspomnieć, że wyrzutów sumienia nie ma i być nie powinno po zjedzeniu czterech sztuk czekoladek, chyba że zdecydujecie inaczej.




Składniki:
1/2 szklanki oleju kokosowego
1/2 szklanki kakao
1/2 szklanki wiórków kokosowych
1/4 szklanki ksylitolu

W rondelku pogrzać olej kokosowy, dodać cukier i mieszać do momentu połączenia się składników. Następnie dodać kakao, a na koniec wiórki kokosowe. Masę przełożyłam do silikonowej foremki na kostki lodu. I powiem Wam, że ich kształt mówi wszystko na temat mojego stosunku do czekolady. Schłodzić w lodówce do momentu całkowitego zastygnięcia masy. Godzina wystarczy. 









2 komentarze:

  1. Takie czekoladki zjadłabym z dziką przyjemnością! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie pozostaje nic innego jak zamieszać na ogniu cztery składniki :) Polecam!

      Usuń

Dziękuję za Wasze komentarze :)