Składniki:
2 żółtka
2 białka - ubić na sztywno
250 g gęstego jogurtu naturalnego lub greckiego
2 łyżki ksylitolu
100 g mąki ryżowej
100 g mąki kukurydzianej
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
2 jabłka - obrać i pokroić w kostkę
Żółtka, cukier i jogurt dokładnie wymieszać. Dodać wszystkie suche składniki, wymieszać. Teraz dodać jabłko, połączyć. Na koniec dodać ubite białko i delikatnie wymieszać.
Usmażyć placki. Swoje smażę na oleju kokosowym.
Przepis ukradłam z tej strony.
Och gdybyż te wszystkie cuda były równie dietetyczne, co pyszne! :)))
OdpowiedzUsuńChociaż skoro bez glutenu to może jednak są!
Ale fajne placuszki :) Dawno nie zaglądałam na Twojego bloga (ani na żadnego innego), bo mnie inne sprawy pochłaniały, a tu takie pyszności :) Dobrze, że mi podałaś przepis na chlebek i link.Dziękuję :) Zabawię tu dłużej :) Sylwia (sobotka35)
OdpowiedzUsuń