Składniki:
300 g mięsa mielonego indyczego
300 g mięsa mielonego wołowego
jajko
sól, pieprz
pół łyżeczki mielonej kolendry
łyżeczka ostrej pasty z papryki
burak pokrojony w cienkie plastry
cukinia pokrojona w cienkie plastry
krążki czerwonej cebuli
garść rukoli
posiekany szczypior
keczup lub musztarda
bułki według uznania np. grahamka, kukurydziana, bezglutenowa, pełnoziarnista
Mięso połączyć z jajkiem i przyprawami. Uformować kotlety, smażyć na suchej patelni grillowej.
Bułkę przekroić i zgrillować część wewnętrzną na patelni.
Spód bułki posmarować musztardą lub keczupem, ułożyć kotlet, plasterki buraka, cebuli i cukinii. Przykryć drugą częścią bułki.
Burgera slow wyłożyć na rukolę i szczypior.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Wasze komentarze :)