środa, 27 czerwca 2018

zapiekanki z pomidorem i bundzem

Ten przepis możesz modyfikować według własnego widzimisię. U mnie bundz - owczy ser, ale on jest najlepszy tylko na Podhalu, więc jeżeli nie masz  tego szczęścia i nie posiadasz bundza zastąp go mozzarellą, żółtym, pleśniowym jakimkolwiek. Pomieszaj kilka serów. Baw się i szukaj swoich smaków.

Składniki:
4 kromki chleba (według upodobań)
duży pomiodr
kilka oliwek
dwa plastry sera pleśniowego
30-50 g bundza
kilka listków świeżej bazylii
sól, pieprz

Pomidora sparzyć i obrać ze skórki, pozbawić pestek. Bundz zetrzeć na tarce, ser pleśniowy pokroić w kawałeczki. Cząstki pomidora pokroić w kostkę, oliwki pokroić w plastry, bazylie posiekać. Wszystkie składniki wymieszać. Doprawić do smaku. Tak przygotowane warzywa ułożyć na kromkach chleba. Zapiekać 15 minut w 150 stopniach.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Wasze komentarze :)