Nie będę pewnie oryginalna w tych kanapkowych połączeniach, ale kto jeszcze tak nie jadł, powinien spróbować. Pieczywo zawsze rumienię na patelni. Lubię, kiedy jest chrupiące. Trzy różne pieczywa, niewielkie zmiany, pysznie.
grzanka z gruszką i serem pleśniowym
chleb graham
plastry dojrzałej gruszki
rukola
plastry sera z niebieską pleśnią
kilka orzechów włoskich
oliwa z oliwek
Chleb posmarować oliwą z oliwek i zrumienić na patelni.
Na pieczywie ułożyć rukolę, gruszkę, ser. Posypać orzechami.
grzanki żytnie z dojrzewającą polędwicą i gruszką
kromki chleba żytniego na zakwasie
kilka plastrów dojrzewającej polędwicy
gruszka
kilka suszonych pomidorów
pestki dyni
listki świeżego szpinaku
oliwa z oliwek
Kromki chleba posmarować oliwą z oliwek i zrumienić na suchej, gorącej patelni. Na pieczywie ułożyć szpinak, gruszkę, polędwicę, pokrojone pomidory. Całość posypać pestkami dyni.
grzanki z chałki z kozim serem i gruszką
chałka
rolada kozia
gruszka
suszona żurawina
miód
masło
Chałkę pokroić na kromki, cienko posmarować z dwóch stron masłem i zrumienić na patelni. Na pieczywie ułożyć roladę kozią i plastry gruszki. Posypać suszoną żurawiną i polać miodem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Wasze komentarze :)