Składniki:
około 500 g łososia
dwie szklanki posiekanej kapusty
2-3 marchewki
cebula
pół selera
związany pęczek zielonych liści pora
koper
3 liście laurowe
5 ziaren ziela angielskiego
płatki chili lub sproszkowana ostra papryczka
pół słoika koncentratu pomidorowego
sól, pieprz
olej
W garnku zagotować wodę z liściem laurowym, zielem angielskim, obraną marchewką i selerem, porem, cebulą. Gdy warzywa zaczną mięknąć dodać rybę. Gotować na małym ogniu około 15 minut.
Na oliwie przesmażyć kapustę, aż zmięknie, w razie konieczności dodać kilka łyżek wody.
Cały wywar przecedzić przez sito. Por, cebulę wyrzucić. Marchewkę, seler pokroić według uznania, np. marchewkę w plastry, por z kostkę, rybę podzielić na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki razem z kapustą dodać do wywaru. Całość doprawić koncentratem, solą, pieprzem, chilli. Chwilę podgotwać.
Podawać z dużą ilością kopru.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Wasze komentarze :)