środa, 22 sierpnia 2018

placuszki marchewkowo-jabłkowe

Podstawą do usmażenia tych śniadaniowych placuszków jest marchewka i jabłko. Ten duet lubi rodzynki i cynamon. Spoiwem jest jajko i mąką kokosowa. Proste prawda? Miło rozpocząć dzień taki słodkim zdrowym łasuchowaniem. Danie jest bezglutenowe. 
fot. ig: ananasek44

Składniki:
marchewka
jabłko
łyżka rodzynek
pół łyżeczki cynamonu
2 jajka
2-3 łyżki mąki kokosowej
olej kokosowy do smażenia

Marchewkę i jabłko obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Smażyć na niewielkim ogniu, na oleju kokosowym z dwóch stron do lekkiego zrumienienia.
Podawać z ulubionym syropem lub miodem. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Wasze komentarze :)