niedziela, 11 czerwca 2017

komosa ryżowa z poziomkami

Takie śniadania mogłabym jadać przez cały rok. Komosę ryżową ugotowałam na mleku z niewielką ilością płatków owsianych, dzięki temu była lekko kleista. Dodałam trochę miodu, masła migdałowego i posypałam świeżymi poziomkami. Ilości podaję w przeliczeniu na filiżanki. Moja ma pojemność 175 ml .

Składniki:
3/4 małej filiżanki komosy ryżowej
2 łyżki płatków owsianych
dwie filiżanki dowolnego mleka
2 łyżeczki miodu
łyżka masła migdałowego
2 filiżanki poziomek

Komosę i płatki ugotować do miękkości, aż wchłoną cały płyn. Do ciepłej komosy dodać masło migdałowe i miód, rozprowadzić, by się rozpuściły. Wyłożyć na talerz i posypać owocami. 
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Wasze komentarze :)