poniedziałek, 12 czerwca 2017

naleśniki kasztanowe

Już od dawna miałam ochotę wypróbować mąkę kasztanową do naleśników. Sprawdziła się doskonale. Piękny ciemny kolor i wyborny smak bezglutenowych naleśników. Zdradzę, że polane są syropem buraczanym, od którego jestem uzależniona, a nadziane są musem czekoladowym z awokado. Polecam!

Składniki:
szklanka mąki kasztanowej
pół szklanki dowolnego mleka
pół szklanki wody mineralnej gazowanej
łyżeczka cukru (np. ksylitolu)
szczypta soli
2 jajka

Wszystkie składniki połączyć za pomocą trzepaczki lub miksera. Smażyć na rumiano na niewielkiej ilości oleju kokosowego. 
Serwować z czym dusza zapragnie. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Wasze komentarze :)