Składniki:
pieczywo
oliwa z oliwek
pomidory (malinowe, żółte, różne koktajlowe)
mozzarella
świeże listki bazylii
czosnek
opcjonalnie: oliwki
Pieczywo posmaruj oliwą z oliwek, natrzyj przekrojonym na pół ząbkiem czosnku (można też czosnek zetrzeć).
Pomidory sparz, obierz ze skórki, można usunąć gniazda nasienne lub po prostu odsączyć nadmiar soku z pomidorów. Jeśli używać pomidorków koktajlowych przekrój je na pół.
Oliwki pokrój na pół.
Pomidory sparz, obierz ze skórki, można usunąć gniazda nasienne lub po prostu odsączyć nadmiar soku z pomidorów. Jeśli używać pomidorków koktajlowych przekrój je na pół.
Oliwki pokrój na pół.
Mozzarellę podziel na mniejsze kawałki.
Na pieczywie ułóż wszystkie składniki oprócz świeżych listków bazylii.
Zapiekaj w piekarniku pod grillem około 5 minut aż grzanki zrobią się chrupiące, a ser roztopi.
Posyp świeżo zmielonym pieprzem, solą morską i bazylią.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Wasze komentarze :)