Dziś na obiad dużo warzyw i delikatny filet z kurczaka grillowany na patelni. Pysznie! Puree przygotowałam z kalafiora, w tym daniu nie brakuje ziemniaków.
Puree z kalafiora:
pół dużego kalafiora
2 łyżki oliwy z oliwek
pół łyżeczki kurkumy
pół łyżeczki ziół prowansalskich lub tymianku
sól do smaku
Kalafiora ugotować i zmiksować razem z pozostałymi składnikami na gładkie puree.
2 filety z kurczaka
suszone pomidory z bazylią (przyprawa)
starty ząbek czosnku
słodka papryka
sól
Filety przekroić wzdłuż, lekko rozbić, natrzeć przyprawami i odstawić na przynajmniej 15 minut.
Rozgrzać patelnię grillową i ułożyć na niej mięso. Zgrillować.
Puree podawać z mięsem, garścią świeżej sałaty i pomidorkami koktajlowymi. Sałatkę skrapiam tylko sokiem z cytryny. Całość posypać koperkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Wasze komentarze :)