wtorek, 2 stycznia 2018

pasta z zielonego groszku

Tym razem na chwilę odwracam głowę od jaglanek i owsianek na rzecz zielonej kanapki. Chrupiąca kanapka z mąki żytniej z pastą z zielonego groszku, z czosnkiem i oliwą z oliwek. I jeszcze dwa zielone dodatki świeży ogórek pokrojony w kostkę i drobno posiekana rukola. Grasz w zielone?


Składniki:
puszka zielonego groszku
mały ząbek czosnku
1-2 łyżki oliwy z oliwek ekstra vergin
sól himalajska do smaku

Dodatkowo: inne zielone dodatki np. ogórek świeży lub kiszony, kiełki, szczypior, roszponka etc.

Groszek odsączyć z zalewy, dodać posiekany ząbek czosnku, oliwę z oliwek i wszystkie składniki zmiksować na krem. Doprawić do smaku solą. Posmarować kromki pieczywa, dodać inne zielone składniki. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Wasze komentarze :)