wtorek, 3 stycznia 2017

makaron z gorgonzolą, gruszką i orzechami

Makaron w serowym sosie, ze słodką gruszką i chrupiącymi orzechami. Takich dań się zachciewa, gdy za oknem szaro, buro i ponuro. Nie było dietetycznie, ale wszyscy domagają się powtórki tego obiadu

Składniki dla 3-4 osób
400 g ulubionego makaronu
200 g sera gorgonzola
100 ml śmietanki 30%
3 gruszki
posiekane orzechy włoskie

1. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu.
2. Gruszki umyj, obierze ze skórki, usuń gniazda nasienne i pokrój w cząstki, wzdłuż owocu.
3. Ser pokrój w kostkę, wrzuć do garnka i postaw na małym ogniu, aby się rozpuścił.
4. Wlej śmietankę do sera, wymieszaj.
5. Do przygotowanego sosu wrzuć ugotowany makaron i połącz.
6. Dani przełóż na talerz, cząstki gruszki powkładaj w makaron, posyp orzechami. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Wasze komentarze :)