Składniki:
3 ziemniaki ugotowane w mundurkach
2 kiszone ogórki
200 g ugotowanej fasolki szparagowej
3 jajka ugotowane na twardo
około 15 oliwek
pęczek szczypiorku
2 pomidory
Sos:
3 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki soku z cytryny
łyżka ostrej musztardy
sól, pieprz młotkowany z kolendrą
Wszystkie składniki na sos staranie połączyć.
1. Ziemniaki i jajka obrać. Pokroić na ósemki, tak samo postąpić
z pomidorami.
z pomidorami.
2. Ogórki pokroić w plasterki. Oliwki przekroić na pół.
3. Wszystkie składniki układać w głębokiej misce, każdą warstwę posypać szczypiorem i polać sosem.
4. Przed podaniem schłodzić około godziny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Wasze komentarze :)