2 średnie bataty
pół średniego pora
3 łyżki oliwy z oliwek
ulubione zioła np. oregano, prowansalskie, rozmaryn
sól morska lub himalajska
dwie duże garści jarmużu
Bataty i selera obrać i pokroić w słupki tak jak na frytki. Warzywa wymieszać z oliwą i ziołami. Blachę wyłożyć pergaminem, wyspać warzywa. Piec w 190 stopniach około 20-30 minut. W połowie pieczenia wyłożyć na warzywa jarmuż.
Jajka w koszulce
W garnku zagotować wodę, dodać dwie łyżki octu. Jajko wybić do miseczki. Zamieszać wodę i delikatnie wylać jajko, trzymając miseczkę tuż nad wodą. Jajka gotować 3,5 minuty.
2-3 ogórki gruntowne
ząbek czosnku
mały kubek jogurtu naturalnego
sól, pieprz
dwie gałązki koperku
Ogórki i czosnek obrać i zetrzeć na tarce na małych oczkach, wymieszać z jogurtem, posiekanym koperkiem, doprawić solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Wasze komentarze :)