niedziela, 21 maja 2017

makaron razowy z bobem i szparagami

Pyszne danie z zielonymi warzywami - bobem i szparagami, do tego ekspresowe pesto bazyliowe. Takie powinny być makarony -nieskomplikowane i skradające kubki smakowe, serce też. Cudowne danie :)

Składniki:
paczka razowego makaronu
szklanka bobu, może być mrożony
500 g zielonych szparagów
3-4 gałązki lubczyku lub pietruszki
50 g Grana Padano 

Pesto:
50 ml oliwy z oliwek
mała doniczka bazylii
ząbek czosnku
sól i pieprz
Wszystkie składniki na pesto zmiksować. Można dodać kilka orzechów.

1. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
2. Bob ugotować i obrać z łupinek.
3. Szparagi umyć, pokroić na kawałki około 3 cm. Wrzucić do wrzątku na około 3-4 minuty. Powinny być półtwarde. 
4. Lubczyk posiekać.
5. Makaron wymieszać z pesto i warzywami, posypać lubczykiem i serem.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Wasze komentarze :)