Bardzo lubię śniadania na słodko. Tym razem omlet z mąką kokosową, posmarowany pyszną pastą, przygotowaną z dojrzałego z awokado i sezamowej pasty tahini.
Składniki:
2 jajka
3 łyżki dowolnego mleka
łyżka mąki kokosowej
pół łyżeczki oleju kokosowego
Pasta:
pół awokado
łyżka pasty tahini
łyżeczka miodu
1. Wszystkie składniki na omlet zmiksować.
2. Na patelni rozpuścić olej, wylać masę i usmażyć omlet. Przewracam go na drugą stronę za pomocą talerza.
Awokado rozgnieść widelcem, dodać tahini i miód, wymieszać.
Omlet wyłożyć na talerz, na jego połowie rozsmarować pastę z awokado. zgiąć na połowę.
Gotowe!
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Wasze komentarze :)