środa, 3 maja 2017

kokosowy omelet z pastą z awokado i tahini

Bardzo lubię śniadania na słodko.  Tym razem omlet z mąką kokosową, posmarowany pyszną pastą, przygotowaną z dojrzałego z awokado i sezamowej pasty tahini. 

Składniki:
2 jajka
3 łyżki dowolnego mleka
łyżka mąki kokosowej

pół łyżeczki oleju kokosowego

Pasta:
pół awokado
łyżka pasty tahini
łyżeczka miodu

1. Wszystkie składniki na omlet zmiksować.
2. Na patelni rozpuścić olej, wylać masę i usmażyć omlet. Przewracam go na drugą stronę za pomocą talerza.

Awokado rozgnieść widelcem, dodać tahini i miód, wymieszać.
Omlet wyłożyć na talerz, na jego połowie rozsmarować pastę z awokado. zgiąć na połowę.
Gotowe!
Smacznego :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Wasze komentarze :)