niedziela, 14 maja 2017

pieczone bataty z papryką i jarmużem

Propozycja kolacji na ciepło lub przekąski. Kilka warzyw skropionych oliwą i upieczonych w piekarniku. 

Składniki:
1 batat
1 czerwona papryka
mała cebula
dwie garście jarmużu
2-3 łyżki oliwy z oliwek
pół łyżeczki suszonej bazylii 

Batata obrać i razem z papryką pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w krążki. Warzywa wymieszać z oliwą i ziołami. Piekarnik nagrzać do 190 stopni, warzywa piec przez 20 minut. W połowie czasu wyłożyć na warzywa jarmuż. Powinien zrobić się kruchy.

Do tak przygotowanych warzyw można dodać łyżkę kiełków i łyżkę podprażonych ziaren słonecznika. Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Wasze komentarze :)