Zachęcam nie tylko do upieczenia warzywnego chleba, ale zapoznania się z zasadami Diety Przyspieszającej Metabolizm opracowanej przez Amerykankę Haylie Pomroy, a promowanej przez autorkę wspomnianego bloga wspomnianego Ewę Grelę-Musioł.
Składniki:
8 jaj
1/2 szklanki oleju z pestek winogron
2/3 szklanki mąki kokosowej
2 czubate łyżki mąki owsianej
mała cukinia
2 marchewki
1/4 szklanki pestek dyni
łyżka octu jabłkowego
łyżeczka sody
łyżeczka soli
opcjonalnie ulubiona zioła np. tymianek, zioła prowansalskie lub inne
1. Piekarnik nastawić na 180 stopni C.
2. Jajka zmiksować z olejem.
3. Dodać mąki, ocet, sodę, sól, zioła i połowę pestek dyni.
4. Cukinię i marchew zetrzeć na tarce i odcisnąć sok, dodać do masy i wymieszać.
5. Przełożyć do małej keksówki wyłożonej pergaminem, posypać pozostałymi pestkami dyni i piec około 50-60 minut lub do suchego patyczka.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Wasze komentarze :)