niedziela, 9 lipca 2017

chlebek warzywny

Zupełnie inny od tradycyjnego chleba - chleb z cukinią, marchewką, ziarnami dyni na bazie mąki kokosowej i jaj. Pyszny! Przepis skradziony z mojego ulubionego bloga o zdrowym odżywianiu, zdrowym chudnięciu i niecodziennym podejściu do diety. Polecam http://szybkaprzemiana.pl/
Zachęcam nie tylko do upieczenia warzywnego chleba, ale zapoznania się z zasadami Diety Przyspieszającej Metabolizm opracowanej przez Amerykankę Haylie Pomroy, a promowanej przez autorkę wspomnianego bloga wspomnianego Ewę Grelę-Musioł.


Składniki:
8 jaj
1/2 szklanki oleju z pestek winogron
2/3 szklanki mąki kokosowej
2 czubate łyżki mąki owsianej
mała cukinia
2 marchewki
1/4 szklanki pestek dyni
łyżka octu jabłkowego
łyżeczka sody
łyżeczka soli
opcjonalnie ulubiona zioła np. tymianek, zioła prowansalskie lub inne

1. Piekarnik nastawić na 180 stopni C.
2. Jajka zmiksować z olejem.
3. Dodać mąki, ocet, sodę, sól, zioła i połowę pestek dyni.
4. Cukinię i marchew zetrzeć na tarce i odcisnąć sok, dodać do masy i wymieszać.
5. Przełożyć do małej keksówki wyłożonej pergaminem, posypać pozostałymi pestkami dyni i piec około 50-60 minut lub do suchego patyczka.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Wasze komentarze :)