czwartek, 13 lipca 2017

kalafiorowe kotleciki

Na kolację poleca się kalafior i marchewka w formie kotlecików. Spróbuj jakie to dobre danie. Składniki na 8 sztuk pyszności.

Składniki;
pół małego kalafiora
marchewka
2 jajka
2 łyżki mąki owsianej
sól, pieprz, tymianek

1. Obraną marchewkę i kalafiora zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
2. Do warzyw dodać jajka, mąkę i przyprawy i staranie wymieszać.
3. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju i smażyć kotleciki na rumiano.

2 komentarze:

  1. Marchewkę tarłam, ale kalafiora też się da?!!

    OdpowiedzUsuń
  2. Iwonko, da się zetrzeć kalafiora bez problemu. Czasami robię sałatkę z surowego kalafiora na grilla i wtedy też go ścieram na tarce. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za Wasze komentarze :)