wtorek, 4 lipca 2017

tapioka kawowo-kokosowa z owocami

Dla tych, którzy lubią eksperymentować z deserami i kochają smak kokosa i kawy. Deser najlepiej przygotować dzień wcześniej. Podana ilość składników starcza na 3-4 porcje.

Składniki:
puszka mleczka kokosowego
50 ml kawy espresso 
opcjonalnie łyżeczka cukru kokosowego
1/3 szklanki drobnych kuleczek tapioki

sezonowe owoce: borówki, maliny, truskawki

Mleczko kokosowe przelać do garnka, rozpuścić. Dodać kawę i cukier kokosowy zagotować. Wsypać tapiokę i chwilę pogotować na małym ogniu. Wyłączyć gaz i odstawić na 2 godziny.  Po tym czasie jeszcze raz podgrzać około 3 minut. Przelać do kubeczków. Schłodzić w lodówce. Na wierzch wyłożyć owoce. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Wasze komentarze :)