Zacznij od nagrzania piekarnika do 180 stopni C
Spód ciasta:
200 g herbatników czekoladowych
pół gorzkiej czekolady
80 g masła
łyżka kakao
Herbatniki rozkruszyć na drobny pył. Czekoladę i masło rozpuścić w kąpieli wodnej. Płynną masę wlać do herbatników, dodać kakao i wymieszać. Masą wyłożyć dno blaszki.
Masa serowa:
1 kg sera z wiaderka
2 białka
3 białe czekolady - rozpuszczone w kąpieli wodnej
1/4 szklanki cukru
łyżka maki ziemniaczanej
Dodatkowo:
2 x 250 g borówki amerykańskiej
Wszystkie składniki połączyć. Nie musisz używać miksera, wystarczy widelec.
Masę wylać na spód z herbatników. Wyłożyć połowę borówek.
Temperaturę zmniejszyć do 130 stopni C, ciasto piec przez 70 minut. Po wystudzeniu wysypać pozostałe borówki. Przed podaniem schłodzić w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Wasze komentarze :)