czwartek, 13 lipca 2017

kokosowe placuszki z czekoladowym kremem

Uwielbiam śniadania na słodko, które rozpieszczają moje podniebienie i ładują akumulatory na cały dzień. Takie jest to śniadanie. Krem czekoladowy można zrobić na dwa sposoby albo z awokado albo z banana. Można serwować z sezonowymi owocami. Podaję składniki dla jednego łasucha.

Składniki:
2 jaja
3-4 łyżki mleka (roślinne mile widziane)
2 łyżki mąki kokosowej
łyżeczka wiórków kokosowych
łyżeczka oleju kokosowego

Jajka roztrzepać razem z mlekiem,  dodać mąkę i wiórki kokosowe i dokładnie połączyć.
Na patelni rozgrzać olej kokosowy, smażyć małe placuszki.

Krem czekoladowy:
1/2 banana lub 1/4 dojrzałego awokado
łyżeczka kakao
łyżeczka miodu

Banana (lub awokado) rozgnieść albo zmiksować dodając kakao i miód. Wykładać na placuszki. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Wasze komentarze :)