wtorek, 11 lipca 2017

czekoladowy pudding z cukinii

Czytając składniki tego przepisu wiedziałam, że chcę jak najszybciej go wypróbować. Świeża cukinia w puddingu czekoladowym brzmi dość dziwacznie, ale smakuje obłędnie. Deser jest delikatny, orzeźwiający, warzywo jest niewyczuwalne, a smak czekolady rozpieszcza podniebienie. 
Przepis pochodzi z diety Anny Lewandowskiej. Polecam!


Składniki:
50 g cukinii
100 g dojrzałego banana
2 łyżki mleka kokosowego (lub innego)
2 sztuki orzecha wloskiego
40 g awokado
2 łyżeczki gorzkiego kakao
2 sztuki daktyli
70 g malin
szczypta cynamonu

Można przygotować na dwa sposoby:
1. Wszystkie składniki zmiksować na puszystą masę. 
2. Wszystkie składniki oprócz malin zmiksować i przełożyć do miseczki.
Następnie zmiksować maliny i polać nimi pudding.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Wasze komentarze :)