sobota, 26 listopada 2016

kasza gryczana z bananem

Pyszna sprawa. Udane śniadanie. Czas poszerzyć horyzonty i popróbować nowych smaków. Po raz pierwszy kasza gryczana na śniadanie! Z pewnością udany debiut, który niejednokrotnie rano zagości na moim stole. Kasza gryczana niepalona, odkąd jej spróbowałam ani razu nie zjadłam palonej, ciemnej kaszy.





Śniadanie wegańskie:
pół małej filiżanki suchej kaszy
pół banana
3 suszone daktyle
mała łyżeczka miodu
łyżeczka karobu (może być kakao)
2 łyżki dowolnego mleka roślinnego
szczypta cynamonu
szczypta kardamonu

Kaszę ugotować w proporcji 1:2. Tu pół filiżanki kaszy zalać filiżanką wody i ugotować.
Ciepłą kaszę wymieszać z karobem, miodem, cynamonem, kardamonem, mlekiem. Dodać pokrojone banany i daktyle.
Pięknie rozpocząć dzień :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Wasze komentarze :)