To propozycja nawet dla tych, którzy twierdzą, że nie lubią owsianek. Mega pyszna. Uzależniająca. Czekoladowa. Kiedy po raz pierwszy podałam ją córce usłyszałam: "Co to takie dobre?", a potem "Jutro też mi zrobisz?". Uwielbiam słyszeć takie słowa.
Przepis podpatrzony u Marty Dymek.
Składniki na 2 porcje
3/4 płatków owsianych
2 szklanki mleka (u nas roślinne)
4-6 kostek dobrej czekolady
4 pokrojone daktyle
pół łyżeczki cynamonu
Podano z malinami, ale świetnie smakuje z orzechami włoskimi.
Wszystkie składniki wrzucić do garnka i zagotować, pamiętając o mieszaniu, czekolada pięknie się rozpuści, a składniki połączą.
Garnek stawiam na małym gazie. Nie ma pośpiechu to i tak szybkie śniadanie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Wasze komentarze :)