Te śniadaniowe placki owsiano-kokosowe są w czołówce moich ulubionych śniadań, a przepis pochodzi stąd.
Podaję składniki na dwie porcje, wychodzi osiem placków
szklanka płatków owsianych (zalewam je na noc wodą)
2 łyżki mąki kokosowej
łyżka ksylitolu
2 jajka
olej kokosowy do smażenia
Wszystkie składniki zmiksować. Smażyć placki na rumiano na rozgrzanym oleju kokosowym.
Podawać z ulubionymi owocami.
Dziś jabłko i gruszka z imbirowo-miodową nutą
jabłko
gruszka
mała łyżeczka startego imbiru
łyżka miodu
1. Owoce umyć i pokroić w kostkę. Nie obieram ich ze skórki.
2. Na patelni rozpuścić miód, dodać imbir, dusić około minuty.
3. Wrzucić owoce i podgrzać, około 2-3 minut, pilnować by nie zrobiła się papka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Wasze komentarze :)