czwartek, 9 lutego 2017

boczniaki w chrupiącej panierce

Boczniaki w chrupiącej panierce zniknęły bardzo szybko, mam tylko jedno zdjęcie. Podane zostały z frytkami z piekarnika i surówką z selera. Proste wegańskie danie. Nawet mięsożerca nie zauważył braku mięsa na talerzu :) Pomysł dostałam od Poli, która prowadzi świetny wegański blog daktylownia.pl

Składniki:
2 opakowania boczników
2 łyżki płatków drożdżowych
3 łyżki mąki z ciecierzycy
sól, pieprz
olej do smażenia

Boczniaki umyj pod bieżącą wodą. Oprósz je solą i pieprzem. Na talerzu wymieszaj płatki drożdżowe z mąką, obtaczaj w nich grzyby. Smaż na rumiano na rozgrzanym oleju. Odsącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Wasze komentarze :)