Składniki:
1,5 szklanki puree z dyni*
3/4 szklanki mąki owsianej
1/2 szklanki kakao
1/2 szklanki ksylitolu
3 jajka
łyżka ekstraktu waniliowego
łyżeczka proszku do pieczenia
Polewa:
3 łyżki oleju kokosowego
2 łyżki kakao
2 łyżki ksylitolu
około 5 łyżek płatków migdałowych
Jajka wymieszać z musem dyniowym, dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać.
Ależ to proste! Formę (mam 22x22 cm) wyłożyć papierem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez 30 minut.
Ciasto odparować.
W garnuszku rozpuścić olej kokosowy, dodać kakao i ksylitol. Mieszać do połączenia składników. Polać ciasto, nakłuwam wykałaczką, by jeszcze polewa wsiąkła w środek. Posypać płatkami migdałowymi.
* puree z dyni to nic innego jak wcześniej obrana i upieczona dynia, a potem zmiksowana
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Wasze komentarze :)