środa, 21 września 2016

pieczony burak z granatem

Prosta sałatka, smaczna przekąska. Zjedzona w dobrym towarzystwie i nie trzeba nic więcej.



Składniki na ok. 4 porcje

3 upieczone buraki
opakowanie rukoli
100 g sera koziego
owoc granatu

Sos:
3 łyżki oliwy z oliwek
łyżka octu balsamicznego
łyżka miodu
sól, pieprz do smaku
Wszystkie składniki na sos starannie połączyć.


Buraki upiekłam w piekarniki w 180 st. ok. 2,5 godz. Jeśli są niewielkie czas pieczenia będzie krótszy.
Ostudzić, obrać ze skórki i pokroić w plastry lub półplastry. Na talerzykach rozłożyć rukolę, plastry buraka, na nie położyć ser kozi. Całość posypać ziarnami granatu. Tak przygotowaną sałatkę tuż przed podaniem polać sosem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Wasze komentarze :)