Składniki:
około 700 g ziemniaków
2 jajka
3-4 łyżki mąki pszennej
kilka plastrów drobno pokrojonego boczku (swojski!)
3 łyżki startego żółtego sera
łyżka kwaśnej śmietany
sól i pieprz do smaku
łyżeczka suszonego oregano
Wykonanie:
1. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę.
2. Ziemniaki i jajka wrzucić do malaksera i zmiksować, nie za długo. Tę czynność wykonałam w blenderze kielichowym.
3. Dodać pozostałe składniki i wymieszać.
4. na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju, smażyć placki na rumiano.
Świetni skomponowały się z sałatką z ogórków;
kilka ogórków.
mała czerwona cebula
łyżka oleju
2 łyżki octu jabłkowego
koper
sól, pieprz
1. Ogórki obrać i pokroić w cienkie plastry.
2. Czerwoną cebule pokroić w cienki półplastry.
3. Dodać pozostałe składniki i doprawić do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Wasze komentarze :)