piątek, 9 września 2016

dwie jaglane figi

Co zrobić by nie zostać z figą z makiem? Mieć figę i zjeść figę. Dobrze, koniec tych dowcipów blondynki. Jak zwykle szybkie śniadanie. Po obudzeniu się rano od razu nastawiam kaszę jaglaną, kiedy umyję się  i zrobię makijaż kasza jest gotowa. Dziś dwie wersje ze świeżą i bardzo przeze mnie lubianą figą.

Wariant I
Pół szklanki ugotowanej kaszy jaglanej wymieszać z trzema łyżkami jogurtu naturalnego, łyżką miodu i sporą szczyptą cynamonu. Na wierzchu ułożyć kawałki figi.




Wariant II
Mała filiżanka ugotowanej kaszy jaglanej, porcja musu z malin, łyżka płatków migdałowych i świeże cząstki figi. Można do smaku polać miodem, ale ja tego nie robię.



Prawda jest taka, że te propozycje do inspiracja do tego, by wykorzystać figi i kaszę jaglaną na śniadanie. Kaszę można wymieszać z dżemem, dodać orzechy. Można też ugotować kaszę w mleku kokosowym i podać z wiórkami. Można też... tak jak lubisz.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Wasze komentarze :)