Co zrobić by nie zostać z figą z makiem? Mieć figę i zjeść figę. Dobrze, koniec tych dowcipów blondynki. Jak zwykle szybkie śniadanie. Po obudzeniu się rano od razu nastawiam kaszę jaglaną, kiedy umyję się i zrobię makijaż kasza jest gotowa. Dziś dwie wersje ze świeżą i bardzo przeze mnie lubianą figą.
Wariant I
Pół szklanki ugotowanej
kaszy jaglanej wymieszać z trzema łyżkami
jogurtu naturalnego, łyżką
miodu i sporą szczyptą
cynamonu. Na wierzchu ułożyć kawałki
figi.
Wariant II
Mała filiżanka ugotowanej
kaszy jaglanej, porcja musu z
malin, łyżka
płatków migdałowych i świeże cząstki
figi. Można do smaku polać miodem, ale ja tego nie robię.
Prawda jest taka, że te propozycje do inspiracja do tego, by wykorzystać figi i kaszę jaglaną na śniadanie. Kaszę można wymieszać z dżemem, dodać orzechy. Można też ugotować kaszę w mleku kokosowym i podać z wiórkami. Można też... tak jak lubisz.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Wasze komentarze :)