czwartek, 22 grudnia 2016

malinowy budyń z komosy

Śniadanko na słodko dodaje energii, rozgrzewa i poprawa humor. W przepisie podaję proporcje w filiżankach, słowo wyjaśnienia, jaka ona jest duża. Moja śniadaniowa filiżanka, którą wszystko odmierzam ma 175 ml. 

Składniki:
pół filiżanki komosy ryżowej
filiżanka wody
mała łyżeczka miodu
półtora filiżanki malin
1/3 szklanki mleka roślinnego
2 łyżki orzechów nerkowca
2 goździki

1. Komosę zalej wodą, dodaj goździki i ugotuj.
2. Po wchłonięciu wody wyjmij goździki, dodaj maliny i mleko, całość zblenduj.
3. Gotuj jeszcze chwilę, aż budyń zgęstnieje.
4. Wymieszaj z miodem, podawaj posypane posiekanymi orzechami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Wasze komentarze :)