Efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania. Obłędna owsianka
z makiem i bakaliami. W weekend zrobię z innymi dodatkami, które skomponowały mi się podczas jedzenia tej wersji. Polecam bardzo tę piegowatą wariację śniadaniową!
Składniki na 2 spore porcje
1 szklanka płatków owsianych
2 szklanki mleka roślinnego (może być krowie)
2 łyżki maku
łyżka miodu
2 łyżki rodzynek
szczypta cynamonu
łyżka posiekanych orzechów włoskich lub innych
1. Do rondelka wlej mleko, wsyp płatki, rodzynki i mak, gotuj na małym ogniu, aż zacznie gęstnieć.
2. Wyłącz gaz, posłódź miodem, dopraw szczyptą cynamonu, dodaj orzechy i ciesz się tą chwilą.
To jest TO !! Cieszę się TĄ chwilą :-) Dzięki
OdpowiedzUsuńTo jest naprawdę DOBRY początek dnia albo słodki deser :) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuń