czwartek, 8 grudnia 2016

owsianka makowa z bakaliami

Efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania. Obłędna owsianka
z makiem i bakaliami. W weekend zrobię z innymi dodatkami, które skomponowały mi się podczas jedzenia tej wersji. Polecam bardzo tę piegowatą wariację śniadaniową!


Składniki na 2 spore porcje
1 szklanka płatków owsianych
2 szklanki mleka roślinnego (może być krowie)
2 łyżki maku
łyżka miodu
2 łyżki rodzynek
szczypta cynamonu
łyżka posiekanych orzechów włoskich lub innych

1. Do rondelka wlej mleko, wsyp płatki, rodzynki i mak, gotuj na małym ogniu, aż zacznie gęstnieć.
2. Wyłącz gaz, posłódź miodem, dopraw szczyptą cynamonu, dodaj orzechy i ciesz się tą chwilą.

2 komentarze:

  1. To jest TO !! Cieszę się TĄ chwilą :-) Dzięki

    OdpowiedzUsuń
  2. To jest naprawdę DOBRY początek dnia albo słodki deser :) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za Wasze komentarze :)