Czerwono się zrobiło od mikołajkowych czapek, pobrzmiewają jakieś dzwoneczki... i choć jeszcze w domu nie pachnie pierniczkami, to piernikowy smak zagościł w owsiance.
Składniki na 2 porcje
2/3 szklanki płatków owsianych
2 szklanki mleka roślinnego
rządek czekolady gorzkiej min. 80% kakao
pół łyżeczki przyprawy do piernika
3 łyżki cukru trzcinowego
4 obrane i podzielona na cząstki mandarynki
Mleko zagotować z płatkami, połamaną czekoladą, dodać przyprawę do piernika i zestawić z ognia.
Na patelni z grubym dnem wsypać cukier i nie mieszając pilnować, by zrobił się karmel, wrzucić mandarynki, po minucie owoce przewrócić na drugą stronę. Wyłożyć na owsiankę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Wasze komentarze :)